· 

Project X

 

Op een mooie middag kregen wij een telefoontje van twee leuke klanten die een speciale order wilde plaatsen. Nu kunnen we bijna alles maken maar dit werd wel spannend...

 

 

De telefoon ging.. Ik nam op en kreeg gelijk de vraag of we JMS Fashion waren. 

Enthousiast reageerde ik met " Dat klopt ". 

Een mannen stem, die ik hieronder benoem als meneer X, gaf aan dat zij opzoek waren naar een schedel boven de bank. Eentje die lengte had en de kale muur mooi op kon vullen. Deze hadden wij uiteraard en ik dacht gelijk aan een longhorn van 170cm breed. 

Ik stelde mijn vragen om er achter te komen wat meneer X precies zocht. Meneer X gaf het volgende aan ; 

  • De hoorns willen wij in dezelfde kleur als de echte hoorns die wij hebben als decoratie. Dus niet de standaard grijze of licht bruine kleur.
  • Zilverkleur moet erin terug komen.
  • De kleuren moeten overeenkomen met onze bank.
  • Hij hoeft niet te druk te zijn want daar houden we niet van.
  • Verder geef ik je even mijn vrouw..

Ik kreeg mevrouw X aan de telefoon. Ook deze mevrouw was super aardig en enthousiast. Ze vertelde dat dit project nog interessanter zou worden aangezien haar zwager precies dezelfde schedel wilde hebben.

> Je moet snappen dat dit voor ons een enorme uitdaging is aangezien het handgemaakte producten zijn.  

Ik vroeg mevrouw X om foto's door te sturen van haar inrichting zodat wij even konden gaan brainstormen. " Ik bel u hierna gelijk weer terug om het één en ander door te bespreken."

 

Wij kregen de foto's van de bank en de echte hoorns doorgestuurd. Hierna begon ik wel even te zweten en te denken. Samen met mijn moeder, zus en vader ben ik gaan brainstormen. Hoe krijg ik de hoorns van een polystone longhorn dezelfde kleur als echte hoorns en de metallic kleur van de bank. Zekerheid kon ik niet geven maar ik wist wel dat ik dit wilde proberen.

 

Ik belde meneer en mevrouw X op en gaf aan wat de prijs zou gaan worden voor twee schedels op maat gemaakt incl. bezorging. Ik besprak met hen dat ik het wilde proberen maar ik geen zekerheid kon bieden of het daadwerkelijk dezelfde kleur zou gaan worden.. Meneer X zei gelijk "Geen enkel probleem, wij zien zoveel mooie dingen wat u heeft gemaakt en hebben er alle vertrouwen in. Tevens hoeft het niet precies dezelfde kleur te zijn."  Er kwamen nog enkele wensen bij zoals iets van bling en leer i.p.v. touw om de hoorns.

Hier begon mijn uitdaging dan....

 

Wat is mijn stappenplan en hoe pak ik het aan;

  • opzoek naar verf waar ik de hoorns in de kleur krijg van de echte hoorns. Mijn speciale spuitverf is te glad.. met de kwast verven wordt niet mooi.. 
  • De punten en de kop worden hierna zilver gespoten bij mijn vaders auto garage.
  • Kop versieren met subtiele bling bling.
  • Leer inkopen op de stoffenmarkt en deze gebruiken op de schedel i.p.v. touw.
  • Lerenkoord met veren maken om er aan te hangen.

Mijn project was gestart en zo ook mijn zoektocht naar de juiste verf. Ik ging naar de gamma, praxis, karwei en andere bouwmarkten om te kijken welke verfkleuren ze konden mengen. De bank van meneer en mevrouw X wat namelijk een bruin/grijze tint en metallic. Uiteraard bestond mengverf metallic niet in grijs/bruin en een grote pot van €50 euro ging mij net te ver...

 

Toen stuitte ik online op de oplossing:  WAX!

Dit moest gewoon gaan werken en perfect, ze hadden de kleur in metallic! Eenmaal in ontvangst genomen ging ik aan de slag. Ik moest er een effect in krijgen zodat de hoorns niet glad werden. Samen met mijn moeder hebben wij een spons gepakt en zijn we de wax gaan aanbrengen op de hoorns. Droogtijd: 12uur! 1e ronde gehad? >>> tweede ronde! En hierna nog een derde. Totaal 3 x 12uur droogtijd en 3x aanbrengen van één uur per sessie. Oh ja! Bijna vergeten. Dit uiteraard keer 2 schedels..

 

Gelukkig de eerste stap was klaar. Ik heb de hoorns ingewikkeld in oude handdoeken om geen beschadigingen op te lopen en de longhorns in mijn auto gelegd. Op naar papa's garage! 

Hier heb ik samen met mijn vader de koppen en de punten van de hoorns zilver gespoten met speciale spuitverf. 

Even kopje koffie drinken en volgende laag erover heen! Nu alleen nog zorgen dat de punten overlopen in de wax om een mooi effect te krijgen. Tijdsduur? Ik denk zo'n 2 uurtjes voor de schedels samen. 

 

wordt vervolgd...

 

 

 

 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0